Klantenverhalen Survey - Leen Carlier

Klantenverhalen - SURVEY - Landmeter Leen Carlier

STEVIGE FUNDERINGEN MOETEN IN DE EERSTE PLAATS JUIST GEPOSITIONEERD ZIJN.

Leen Carlier en Trimble Survey Controller S6 & TSC are prepared A happy customer
     

Landmeter Leen Carlier uit Brakel is vaak aan de slag voor de firma Putboringen Noterman. Zij zet de bakens uit voor de tot 12m diepe paalfunderingen van kleine en grote werven. We troffen haar aan bij houthandelaar Simon en Zonen in Idegem, waar de funderingen worden gelegd voor een nieuwe opslagplaats.

Leen Carlier, kwam als dochter van een architect al vroeg in contact met de wereld van het bouwen en de bouwwerven en voelt er zich thuis. Zij is nu zelfstandig landmeter expert in Brakel (Everbeek), wisselde haar Nikon non-robotic station 2 jaar geleden om voor een Trimble S6 One-Man - of in dit geval eerder one-woman-totaalstation en gebruikt dat nu heel intensief bij uitzetwerk op bouwwerven.

"Vroeger werkte ik met een helper en het vroeg veel tijd om telkens uit te leggen waar die zich precies diende op te stellen. Nu liggen mijn walkietalkies ongebruikt in de kast. En raar maar waar, het werken alleen gaat nu dubbel zo snel."

Leen doet met veel liefde het landmetersvak en spendeert soms uren aan onderhandelingen en opzoekwerk bij kadaster en gemeente-archieven om geschillen tussen buren op te lossen. Daarnaast is ze ook praktijkassistente topografie bij de faculteit Geografie aan de Universiteit Gent en moeder van 3 kinderen.

Voor opdrachten van particuliere klanten blijft ze meestal in de buurt van haar eigen Brakel, maar grotere projecten brengen haar door het hele land. Een van haar regelmatige opdrachtgevers is Putboringen Noterman uit Parike/Brakel, gespecialiseerd in funderingstechnieken. Het aanbrengen van paalfunderingen werd tot voor enkele jaren vooral toegepast bij industriële werven, maar meer en meer gebeurt dit nu ook voor particuliere woningen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met bouwgronden die steeds vaker van slechtere kwaliteit zijn. Bij die privé werven gaat het slechts om 15 tot 20 palen. Maar in het geval van grotere projecten, zoals recent het nieuwe voetbalstadion van AA Gent, kunnen makkelijk tot 1500 palen worden geboord. Het gaat dan om opdrachten waarvoor Leen verschillende keren terug naar de werf trekt.

Hoe gaat Leen concreet te werk ?

"Ik krijg van het studiebureau een plan in Autocad, dat ik met mijn GeOpus software inlees in de PC. De coördinatenlijst van de uit te zetten punten en de dxf van het plan worden dan opgeladen in mijn TSC2 controller. Eens op de werf is het makkelijk : Trimble S6 opstellen en via de module ‘uitzetten' van de Trimble Survey Controller software tot op elk te meten punt wandelen. De S6 volgt mijn bewegingen en ik bedien het registreren van de metingen vanaf mijn controller. Door de actieve kaartvoorstelling van alle punten en lijnen op het schermpje van de controller zie je heel duidelijk waar precies moet worden gemeten en kunnen punten en lijnen rechtstreeks geselecteerd worden om uit te zetten. Het gaat er dan om de uitgezette coördinaten in te meten en op dat punt met een betonijzer de boorplaats voor de paal aan te duiden."

"Mijn keuze voor Trimble is enerzijds gebaseerd op de gebruiksvriendelijkheid van de toestellen en de software, maar anderzijds trok het mij ook aan klant te zijn bij Couderé. De werknemers van dit familiale bedrijf zijn zeer klantgericht en toegewijd. Ik voel me bij hen geen nummer en kan altijd met mijn vragen en besognes bij hen terecht."

Landmeter Leen Carlier
Reepstraat 36
9660 Brakel

Lees nog meer klantenverhalen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief !

Heet van de Naald

17-10-2017
Nieuwe Website in ontwikkeling

18-12-2016
2016 leap second


Agenda

Er werden nog geen agendapunten geplaatst

Onze nieuwsbrieven

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg NEW Website Under Construction
> Naar de nieuwsbrief

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg Technology & More July 2014
> Naar de nieuwsbrief

Kreeg u graag onze nieuwsbrieven? Schrijf u hier in.