Klantenverhaal - Survey - SARPEDON

Klantenverhalen - SURVEY - SARPEDON

"Een Trimble VX op het spoor van de Minoïsche beschaving"

HET ARCHEOLOGISCH PROJECT SARPEDON VAN UCL EN KUL in SISSI op KRETA

Trimble VX at Sissi / Crete Trimble VX at Sissi / Crete Trimble VX at Sissi / Crete


Een interdisciplinair team o.l.v. Professor voor archeologie Jan Driessen van de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (UCL) zette een Trimble VX - door Couderé ter beschikking gesteld - in tijdens de opgravingswerkzaamheden bij Sissi op het eiland Kreta.

Het project Sarpedon (Sissi Archeologisch Project) wordt geleid door de universiteiten UCL en KUL en heeft als doel de studie van een heuvel uit het Minoïsche tijdperk in de Bronstijd op Kreta. Het gaat hier om de eerste echt Belgische opgravingen op Kreta. Het project wordt dan ook door de media zeer goed gevolgd omdat de archeologische site en de vondsten zeer interessant en veelbelovend zijn. Het project werd bekroond met de prestigieuze prijs van de Compagnie du Bois Sauvage omwille van het succes van de eerste twee jaar onderzoek.

Volg het project Sarpedon op hun website

Couderé werd een partner in deze voor België prestigieuze archeologische campagne en stelde in de zomers van 2009 en 2010 een Trimble VX Spatial Station ter beschikking van de onderzoekers ter plaatse. Dit is gewoon het beste toestel op de markt om de archeologen te helpen de site als geheel zowel als de individuele vondsten zeer vlot en in een minimum van tijd te fotograferen, te scannen in 3D en te lokaliseren.

Dhr. Hubert Fiasse van UCL zei daarover:

"Het is fantastisch. Men zou haast zeggen dat de Trimble VX gemaakt is voor de archeologie"

Professor Driessen van UCL vertelde als volgt over zijn ervaringen met de Trimble VX:

"De Trimble VX is uitermate geschikt voor archeologische projecten. We zetten het in zowel als totaalstation om de nodige coördinaten (noord, oost en hoogte) op te tekenen als om topografische en archeoligische kenmerken te rapporteren. De Windows interface is daarbij gemakkelijk in het gebruik voor alle deelnemers aan het project. Plannen en luchtfoto's worden gegeoreferenceerd en vervolgens gerectificeerd en hertekend.

Met de Trimble VX kunnen we heel snel en nauwkeurig een groot aantal punten vastleggen en de contouren van een op te graven site bepalen. Het is gemakkelijk om van kleurcodes te wisselen voor elk onderscheiden kenmerk. De archeoloog kan dan het voor-plan uitprinten en vervolledigen door de punten met elkaar te verbinden. Deze worden dan gedigitaliseerd en in een GIS omgeving geïmporteerd en gelinkt aan de objecten en kenmerken die tijdens de opgravingen worden gevonden"

Lees het artikel over het gebruik van Trimble VX tijdens het project (in Technology & More, in het Engels)

 

Lees nog meer klantenverhalen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief !

Heet van de Naald

17-10-2017
Nieuwe Website in ontwikkeling

18-12-2016
2016 leap second


Agenda

Er werden nog geen agendapunten geplaatst

Onze nieuwsbrieven

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg NEW Website Under Construction
> Naar de nieuwsbrief

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg Technology & More July 2014
> Naar de nieuwsbrief

Kreeg u graag onze nieuwsbrieven? Schrijf u hier in.