Klantenverhalen - Survey - Karp-Kneip

Klantenverhalen - SURVEY - KARP-KNEIP

Couderé gaat voor de perfecte gebruikerservaring :
met oog voor de details die een klant direct op weg helpen.
Logo Karp-Kneip

   


De Luxemburgse vennootschap Karp-Kneip (www.karpkneip.lu) is actief in het domein van wegwerkzaamheden in Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk het Groot-Hertogdom Luxemburg. Het bedrijf vertrouwde vanaf 2010 op Couderé om haar topografische apparatuur aan te vullen met een robotisch totaalstation Trimble S6, 3 R6 GPS-ontvangers en 3 TSC2 controllers met radio. Als terreinsoftware kozen ze voor Trimble Access.

Couderé heeft bij de oplevering een optimale configuratie geïnstalleerd door het maximum te halen uit de intrinsieke mogelijkheden van het Trimble materiaal. Zo kon de firma Karp-Kneip genieten van een nog grotere meerwaarde van hun Trimble apparatuur: een soepeler gebruik en een nog snellere opstelling.

De bedoeling van de klant was om de mogelijkheid te hebben om het even welke R6 ontvanger te gebruiken met om eender welke TSC2 en het terreinwerk van hun opmeters zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  • Daar de communicatie-instellingen gekoppeld zijn aan de ID van de ontvanger, was het aan te raden om de 3 verschillende configuraties optimaal te beheren. Een basisconfiguratie zou hebben voorgeschreven dat de gebruiker op het terrein voor elke R6 ontvanger een verschillende menu zou selecteren en het lange serienummer in te voeren, meestal moeilijk leesbaar op een klein etiket.
  • De technicus van Couderé besloot de Bluetooth-ID van elke ontvanger te vervangen door een korte naam "GPS1", "GPS2", "GPS3”, aangeduid met een eenvoudig Dymo label op elk van de 3 GPS-toestellen. Het is een eenvoudig detail, maar het voorkomt vele misverstanden en fouten.
  • Dan heeft hij op elke TSC2-controller een Bluetooth link gelegd naar de 3 GPSsen, en dus drie configuraties gecreëerd met de geïntegreerde internet modems. Zo kan de gebruiker te allen tijde controllers en GNSS-ontvangers door elkaar gebruiken zonder configuraties te moeten veranderen. Terwijl hij wacht op de verbinding met de GPS-ontvanger, hoeft hij enkel op het knipperende pictogram aan de rechterkant van het scherm te klikken en op het gewenste connectieprofiel en ID van de GPS die hij op dat moment bij zich heeft.

De technicus merkte ook op dat de pincodes van de SIM-kaarten in de configuratie van de software opgenomen en niet uitgeschakeld waren. Indien op enig moment een herconfiguratie moet worden gedaan, heeft de gebruiker die code nodig, terwijl die meestal ergens zorgvuldig in mappen in een kast geklasseerd is en niet ter beschikking is waar de persoon zich bevindt. Door de codes te desactiveren voorkwam onze technieker alvast dat probleem.

Nadien creëerde hij weer een aantal nuttige bestanden in de bibliotheek en een aantal fundamentele werksjablonen waarmee de klant onmiddellijk aan de slag kon met zijn nieuwe apparatuur zonder tijdverlies.

Het zijn eenvoudige manipulaties, maar de Couderé specialist besteedde aandacht aan elk detail die het kan makkelijker maken voor gebruikers op het terrein. Elk menu minder, elk klik minder is een voordeel.

Het werk aan deze oplossing had geen invloed op de snelheid van levering van het systeem. Bij de levering van alle apparatuur in Karp-Kneip, bleef de Couderé technicus iets langer om te luisteren naar de wensen van de klant en om de configuraties aan te passen. Hij gaf duidelijk uitleg over wat hij ha gedaan en hoe de klant het materiaal optimaal kan beheren zijn materiaal. Bij zijn vertrek was het werkproces gestandaardiseerd en moesten de gebruikers zich geen zorgen meer maken over welke apparatuur zij nu ter beschikking hadden en konden gebruiken.

Reactie van de klant? "We hebben enorm gewaardeerd dat Couderé belang hecht aan elk detail. Ze hebben zich niet tevreden gesteld met een oplossing die werkt met een standaard configuratie - waarmee je gewoon "correct” kan werken, maar ze hebben alles in het werk gesteld om een optimale configuratie aan te maken in functie van onze reële behoeften. Ongeacht het materiaal dat we meenemen op het terrein, alles is ingesteld en klaar en onze werkwijze blijft ongewijzigd ", aldus de heer Jean-François Brevers, hoofd van de afdeling topografie bij Karp-Kneip."

Contact: Mr. Jean-François Brevers
rue Michel Flammang 14
L-1524 Luxembourg
Tel. +352 49 64 64 1
www.karpkneip.lu

Lees nog meer klantenverhalen

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief !

Heet van de Naald

17-10-2017
Nieuwe Website in ontwikkeling

18-12-2016
2016 leap second


Agenda

Er werden nog geen agendapunten geplaatst

Onze nieuwsbrieven

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg NEW Website Under Construction
> Naar de nieuwsbrief

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg Technology & More July 2014
> Naar de nieuwsbrief

Kreeg u graag onze nieuwsbrieven? Schrijf u hier in.