Klantenverhalen GIS - The Sniffers

Klantenverhalen - GIS - THE SNIFFERS

The Sniffers logoALLE ZINTUIGEN OP SCHERP BIJ 'THE SNIFFERS'

The Sniffers with Nomad The Sniffers with R6 The Sniffers with ProXRT & Nomad
     

N.V. The Sniffers uit Mol zocht en vond bij Couderé en Trimble een geavanceerde GPS-oplossing voor hun nieuwste uitdagingen. Als professionele dienstverlener in pijpleiding- en kabelinspectie is grote nauwkeurigheid daarbij cruciaal. Daarnaast is het ook belangrijk dat de inspectieteams op elk moment kunnen beschikken over up-to-date informatie over hun onderzoeksterrein. Daartoe hebben ze sinds kort een Trimble Pathfinder ProXRT GPS ontvanger (die nauwkeurigheden toelaat tot op 10 cm) en een Trimble Nomad PDA. Het nec-plus-ultra voor deze gedreven meetspecialisten dat hen toelaat nog meer gespecialiseerde pijpleidingdiensten aan te bieden.

Het bedrijf The Sniffers levert sinds 1991 diensten op het gebied van pijpleidinginspectie en uitstoot-monitoring aan de chemische, petrochemische, farmaceutische, olie- en gasindustrie. Zij zijn voor hun klanten ‘De ogen in het veld’. In juni 2008 mochten ze trots een aantal nieuwe contracten met hun grootste klanten aankondigen. Naast onderhoud- en beheercontracten voor klanten Praxair, Esso en Shell, kwam er ook een uitbreiding en verlenging tot stand van het contract met Air Liquide – belangrijk leverancier van industriële en ultra-zuivere gassen, materialen en diensten.

Naast het Belgische pijpleidingnetwerk van Air Liquide beheren en onderhouden zij nu ook een deel van diens Nederlandse netwerk. Daartoe voeren hun teams dagelijks inspecties uit te voet, per auto, of met de helikopter. Zij maken daarbij gebruik van GPS en real time GPRS correcties.

Maar met hun nieuwe sets van Trimble Pathfinder ProXRT GPS ontvanger en Trimble Nomad PDA hebben zij nu ook allemaal een ‘Pipeline Information Management System’ (PIMS) bij de hand waarin zij de verschillende parameters en locaties van de uitgevoerde ‘on site’ inspecties kunnen registreren en evalueren.
In het PIMS van The Sniffers zit intussen reeds data over duizenden kilometers pijpleiding en kabel.
De Trimble Nomad PDA van elk team laat toe de meest actuele versie te integreren. Opgemeten wijzigingen zouden onmiddellijk ingevoerd, doorgestuurd, centraal opgeslagen en opnieuw geactualiseerd kunnen worden in elke Nomad.

Air Liquide en de andere Sniffers-klanten mogen ervan op aan: hun ‘ogen in het veld’ hebben alle tools in handen om een uitstekende service te garanderen.

Waarvoor wordt de GPS ingezet bij on-site inspecties?

  • Vaststellen van de ligging van een pijpleiding;
  • Opmeten van verschillende onderdelen van het pijpleidingtraject;
  • Onderzoek naar de locatie van ondiepe plekken bij Depth of Cover surveys;
  • Onderzoek naar de locatie van coatingfouten bij Coating Surveys;
  • Werfopvolging bij werken in de buurt van de pijpleiding;
  • Sonderingen (proefsleuven) waarbij de ligging van de leiding wordt gecontroleerd;
  • Enz. 

naar The Sniffers website

Lees nog meer klantenverhalen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief !

Heet van de Naald

17-10-2017
Nieuwe Website in ontwikkeling

18-12-2016
2016 leap second


Agenda

Er werden nog geen agendapunten geplaatst

Onze nieuwsbrieven

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg NEW Website Under Construction
> Naar de nieuwsbrief

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg Technology & More July 2014
> Naar de nieuwsbrief

Kreeg u graag onze nieuwsbrieven? Schrijf u hier in.