Nieuwsberichten

Home / Nieuws

FARO_BLUE_GRADIENT WEB.jpg

Couderé distributeur van Faro Focus3D scanner oplossingen

Datum: 20-12-2011

Link: http://www.faro.com/content.aspx?ct=ho&content=news&item=4299&tab=2

Brugge/Eindhoven, 23/12/2011: Couderé Geomatic Engineering, specialist in advies, levering en ondersteuning van meet- en positioneringsoplossingen en systemen voor mapping- en imagingactiviteiten, en FARO de wereldwijde marktleider op het gebied van draagbare 3D-documentatie, meet- en imaging systemen hebben een distributeurscontract voor de FARO Focus3D gesloten.

Couderé werd onlangs officieel distributeur voor Faro (NASDAQ: FARO) van de laser scanner Focus3D voor de regio België en Luxemburg. Sinds november 2011 hebben ondernemers die nood hebben aan optimale scanning oplossingen de mogelijkheid de FARO Focus3D te kopen of voor kortere perioden te huren bij Couderé.

Over de Faro Focus3D

De Focus3D is een snelle 3D-scanner voor gedetailleerde metingen en documentatie. De Focus3D maakt gebruik van lasertechniek en produceert in slechts enkele minuten uiterst gedetailleerde, driedimensionale beelden van complexe omgevingen en geometrieën. De scanfuncties en parameters van de Focus3D worden aangestuurd via een onboard touchscreen of van op een computer via Wifi . Het beeld dat ontstaat, is opgebouwd uit miljoenen 3D-meetpunten in kleur en levert een exacte digitale weergave van de bestaande situatie.

Faro Laser Scanner

Met zijn maximale meetsnelheid van 976.000 punten per seconde, kan de meest compacte scanner op de markt ingezet worden voor een uitgebreide reeks toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het gedetailleerd scannen van gevels, het compleet inscannen van terreinen, gebouwen, technische ruimtes of schepen. De scandata kan ingelezen worden in alle verwerkingspakketten die met 3D puntenwolken kunnen omspringen. PoinTools, Pointcloud for AutoCad en Trimble Realworks zijn daar voorbeelden van.

Faro Focus3DCouderé voegt daarbij nog de kracht van zijn expertise in 3D meetoplossingen en een toepasselijk professioneel opleidingsaanbod, zodat de gebruiker van de FaroFocus3D op een minimum van tijd efficiënt aan de slag kan met deze innoverende meetoplossing.

Of u nu een FARO Focus3D wilt aanschaffen of voor een kortere periode wilt huren, u bent bij Couderé aan het juiste adres!

Klik hier voor meer informatie over de FARO Laser Scanner Focus3D.

Over Faro

FARO (NASDAQ: FARO) ontwikkelt en verkoopt wereldwijd 3D-meetsystemen en -software. Dankzij de draagbare coördinatenmeetapparatuur van FARO, in combinatie met de specifieke softwareoplossingen, zijn uiterst precieze 3D-metingen en 3D-vergelijkingen van onderdelen en complexe systemen mogelijk binnen productie- en kwaliteitsborgingprocessen. De FARO-meetsystemen worden gebruikt in die situaties waar de meest accurate metingen vereist zijn. Ze worden toegepast om onderdelen en assemblages te inspecteren, voor productieplanning en inventarisdocumentatie, alsook voor het onderzoek en de reconstructie van plaatsen waar ongelukken of misdaden plaatsvonden. Bovendien worden ze gebruikt voor het digitaal scannen van historische sites.

Het productgamma omvat producten als de meetarmen FARO®Edge, FaroArm®Fusion, FaroArm®Platinum, EdgeScanArm®, FARO® Gage, de FARO® Laser Scanner Focus3D, de FARO® Laser Tracker ION, de TrackArmen de meet- en rapportagesoftware op CAD-basis CAM2®Measure 10 en CAM2® Gage.

Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer 10.000 klanten met meer dan 20.000 installaties, die vertrouwen op meetsystemen van FARO. Ze worden gebruikt in de productie- en kwaliteitscontroleprocessen van toonaangevende bedrijven zoals ABB, Airbus, Audi, Boeing, BMW, British Aerospace, Daimler, Ford, Goodyear Dunlop, HewlettPackard, Honda, Johnson Controls, MAN, Miele, Porsche, Siemens, SKF, Volkswagen, Vodafone en McLaren Mercedes.

Het internationale hoofdkantoor bevindt zich in Lake Mary, Florida/VS. De Europese hoofdzetel van FARO is in Korntal-Münchingen, nabij Stuttgart en het hoofdkantoor van Azië bevindt zich in Singapore. FARO heeft verder vestigingen in Brazilië, Canada, China, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, India, Italië, Japan, Korea, Nederland, Polen, Spanje, Turkije en Zwitserland.

FARO is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000 en geaccrediteerd volgens ISO/IEC 17025:2005. FARO’s SIC (Standard Industry Code) is 3829.

Bezoek voor meer informatie www.faro.com/benelux

Over Couderé

Couderé Geomatic Engineering is de specialist op het gebied van meet- en mappingoplossingen, werkzaam in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein.
Een groep deskundigen adviseert een professioneel cliënteel over de meest efficiënte positionerings- en lokalisatieoplossingen op maat van de uiteenlopende vereisten van verschillende toepassingsdomeinen zoals de landmeetkunde, het bouw- en nutsbedrijf, de engineering, het patrimonium- en infrastructuurbeheer, bos- en landbouwbeheer, hydrografie en waterbouw, rampenpreventie, publieke veiligheid en duurzame ontwikkeling.

Couderé heeft samenwerkingsverbanden op lange termijn opgezet met een aantal toonaangevende fabrikanten in de mapping industrie zoals Trimble, Faro en Gatewing. Hun oplossingen worden ingezet als statische en/of mobiele sensoren en worden gekoppeld aan on-demand softwarepakketten en -ontwikkelingen met een diepgaande focus op de specifieke toepassingsvereisten in hun werkdomein. Daarnaast biedt Couderé - Geo Services een hooggekwalificeerd supportteam, een servicelabo en een uitgebreid gamma aan topografische opleidingen.

Alle toebehoren die nuttig zijn voor topo-applicaties zijn beschikbaar 24u op 24 via shop.coudere.be.

Couderé is ISO 9001-2008 gecertificeerd. www.coudere.beinfo@coudere.be

Contact Couderé
Marianne Couderé, marianne@coudere.be.
Couderé bvba, Monnikenwerve 43, 8000 Brugge, T. 050/38 98 14 of 050/38 91 66, F. 050/38 31 05
Couderé sprl, Chaussée de Marche 935D, 5100 Wierde, T. 081/58 02 04, F. 081/58 29 79
info@coudere.be

Beeldmateriaal nodig ?
Hoge resolutie beelden zijn ter beschikking op aanvraag via ann@coudere.be.

P.S. Kennismaken met de FARO Focus 3D kan alvast tijdens een van de Faro Workshops of Faro Webinars bij Couderé.
Interesse ? Informeer naar de eerstvolgende data en locaties: info@coudere.be

Klik hier en schrijf in !

Nieuwe producten

Trimble InSphere™

Trimble InSphere™ is een geavanceerd software platform om uw geospatial data, applicaties en diensten te centraliseren. Trimble InSphere™ bestaat uit vier componenten: Data Manager, Equipment Manager, Trimble Terraflex en Trimble Access Services.
meer >>

Trimble Positions Suite

Of u nu werkt met Esri ArcGIS voor Windows Mobile of Windows Professional, Esri ArcPad, of een aangepaste toepassing op basis van bovenstaande toestellen, Trimble Positions ™ software biedt een compleet gestroomlijnde workflow om uw GNSS dataverzameling te beheren, voor een optimale nauwkeurigheid en integriteit.
meer >>

Trimble S5 Totaalstation NIEUW

De Trimble S5 is een ideaal Totaalstation voor uw dagelijkse metingen. De Trimble S5 is uitgerust met veschillende moderne Trimble technieken (SurePoint, MagDrive, DR plus EDM, Locate2Protect) waarmee u efficiënt te werk kan gaan.
meer >>

Trimble S7 Totaalstation NIEUW

De Trimble S7 Totaalstation is een veelzijdig instrument. Met een waaier aan moderne technieken kan dit instrument tegelijk meten, scannen, 3D-modellen creëren,... De combinatie van precisie, kwaliteit en de modernste technieken zorgen ervoor dat de Trimble S7 uw werk nog makkelijker maakt.
meer >>

Spectra Precision LL300S Laser Level NIEUW

De LL300S is een robuuste, zelfnivellerende bouwlaser die voorzien is van een makkelijk afschotmodus. Makkelijk te bedienen tot op 100 meter. Kan alle omstandigheden aan.
meer >>

Spectra Precision LL400HV Laser Level NIEUW

De LL400HV is de beste langeafstandsmeter die u kunt vinden op de markt. Aangezien hij automatisch zelfnivellerend is, is hij gemakkelijk te gebruiken door iedereen in alle mogelijke omstandigheden. De LL400HV is uiterst nauwkeurig en zeer betrouwbaar.
meer >>

Trimble TX6 Laser Scanner

De Trimble TX6 Laser Scanner is het kleinere broertje van de TX8.
meer >>

Trimble R1 GNSS Ontvanger NIEUW

De Trimble R1 is een solide, compacte, lichtgewicht GNSS-ontvanger die de mogelijkheid biedt locatiedata van hoge kwaliteit te verzamelen met een met bluetooth verbonden apparaat, zelfs met uw smartphone of tablet. Het apparaat kan bovendien meerder satelliet constellaties ondersteunen. De R1 is flexibel, praktisch, nauwkeurig en solide.
meer >>

Trimble S9 Totaalstation NIEUW

De Trimble S9 is ideaal voor diegene waarvoor precisie en flexibiliteit een must zijn. De uiterst hoge nauwkeurigheid en zijn aangepaste technieken maken van de Trimble S9 een zeer precies instrument. De Trimble S9 is ideaal voor specialistische toepassingen zoals monitoring.
meer >>

Trimble R8s GNSS Ontvanger NIEUW

De Trimble R8s is een GNSS ontvanger op maat gemaakt die u kunt combineren met verschillende opties, zoals Trimble Access veldsoftware en Trimble Business Center kantoorsoftware, waardoor u complete oplossingen kunt creëren op het veld of vanuit uw kantoor. Dankzij de krachtige Trimble 360 kan het bereik van uw GNSS rover uitgebreid worden.
meer >>

DPI-8 Handscanner NIEUW

De DPI-8 is een snel en gemakkelijk hanteerbare handscanner. Bovendien is de DPI-8 draagbaar wat de toegankelijkheid, snelheid en veiligheid verhoogd op het veld. Deze handscan is dus ideaal voor in de bouwsector te gebruiken.
meer >>

Trimble Slate Controller NIEUW

De Trimble Slate Controller is een alles-in-één veldboek. De Slate controller is geoptimaliseerd voor de Trimble Access veldsoftware en Trimble R4 GNSS ontvanger waardoor u nauwkeurig kan meten, telefoneren, fotograferen en data real time synchroniseren. De Trimble Slate levert uitstekende prestaties onder de meest veeleisende omstandigheden en biedt alles wat u nodig hebt voor gangbare inmeetprojecten.
meer >>

Spectra Precision GL412N/GL422N Grade Lasers NIEUW

Deze enkelafschot- en dubbelafschotlaser zijn automatische zelfnivellerende afschotlasers die drie taken kunnen verrichten: niveau, helling en verticale uitlijning. Zeer nauwkeurige en betrouwbare lasers die volledig water- en stofdicht zijn. Wordt geleverd met een geavanceerde HL760 handontvanger.
meer >>

Spectra Precision LL100N Laser Level NIEUW

De Spectra Precision LL100N is een robuust en volledig automatisch nivellerende bouwlaser. Uiterst duurzame en handzame laser die u op een statief kunt monteren. U krijgt 3 jaar beperkte garantie.
meer >>

Trimble UX5 Unmanned Aerial Solution

De Trimble UX5 Aerial Imaging Solution zet een nieuwe standaard voor snel en veilige dataverzameling uit luchtfoto's.
meer >>

Trimble TX5 3D Laser Scanner

The Trimble TX5 3D laser scanner is een revolutionair en zeer polyvalente 3D scanning oplossing voor een breed spectrum van scantoepassingen.
meer >>

Trimble TX8 Laser Scanner

De Trimble TX8 3D-laserscanner zet een nieuwe standaard voor prestaties en flexibiliteit in laserscanning.
meer >>

Trimble Juno 5

De nieuwe Trimble Juno 5-serie handhelds combineren de vertrouwde onmisbare functies met een vertrouwde smartphone vormfactor als nu ook verbeterde nauwkeurigheid met behulp van SBAS correcties.
meer >>

Panasonic Toughbook CF-52 NIEUW

De uiterst robuuste Panasonic Toughbook CF-52 zorgt voor uitzonderlijke prestaties gecombineerd met duurzaamheid en betrouwbaarheid.
meer >>

Panasonic Toughbook CF-53 NIEUW

De CF-53 is ideaal in zijn combinatie van premium mobile business quality met state-of-the-art PC prestaties en communicatiemogelijkheden.
meer >>

Panasonic Toughpad FZ-X1 NIEUW

De FZ-X1 combineert het beste van een handheld smartphone en streepjescodelezer in één robuuste en veelzijdige 5 tablet. Deze Toughpad is uiterst robuust.
meer >>

Panasonic Toughpad FZ-M1 NIEUW

De fully rugged Toughpas FZ-M1 is de nieuwe standaard voor tablets voor buitengebruik en heeft een uiterst licht maar compact design.
meer >>

Panasonic Toughpad FZ-G1 NIEUW

De fully rugged Toughpas FZ-M1 is de nieuwe standaard voor tablets voor buitengebruik en heeft een uiterst licht maar compact design.
meer >>

Trimble V10 Imaging Rover

De Trimble V10 Imaging Rover met Trimble VISION™ technologie is een geïntegreerd camerasysteem dat 360° digitale panorama's met hoge precisie vastlegt, voor het efficiënt visueel documenteren en meten van de omgeving.
meer >>

Trimble UX5 Aerial Imaging Solution


meer >>

HV302 NIEUW

De robuuste HV302 is zowel geschikt voor interieur- als voor exterieurprojecten. Met zijn gespleten laserstraal kun je hem nog altijd goed zien in felbelichte ruimtes. Het toestel is water- en stofdicht en is uiterst duurzaam.
meer >>

LT 58 NIEUW

De LT58 is een robuust en duurzaam instrument dat een helder groene en tot op 30 meter zichtbare straal uitzendt. Met zijn vorm en gewicht is het een ideaal toestel voor plafondinstallaties. Een paar andere eigenschappen zijn dat het schokbestendig en waterdicht is.
meer >>

LT 56 NIEUW

De LT56, bestaande uit 3 laservlakken, is een robuust en duurzaam instrument. Met duidelijk zichtbare laserlijnen en zijn compacte en lichte vorm passen ze perfect in uw gereedschapsgordel.
meer >>

LP 30 NIEUW

Dit zelfnivellerende puntlaser die drie punten projecteert weegt amper 300 gram en is water- en stofdicht. De LP30 kunt u voor allerlei projecten gebruiken.
meer >>

LP 50 NIEUW

Dit zelfnivellerende puntlaser die vijf punten projecteert weegt amper 300 gram en is water- en stofdicht. De LP50 kunt u voor allerlei projecten gebruiken en bestaat bovendien uit slechts één diode wat de laser ten goede komt.
meer >>

5.2 XL Point and Line Laser NIEUW

Deze twee in één zelfnivellerend toestel is van alle markten thuis. Deze punt- en kruislijnlaser valt makkelijk te bedienen met zijn 2 bedieningsknoppen. De 5.2XL wordt geleverd samen met handige bevestigingsaccessoires.
meer >>

1.5 PL Precision CrossLine Laser NIEUW

De zelfnivellerende 1.5PL kruislijnlaser is topklasse in zijn assortiment. Het projecteert 3 lijnen die elkaar kruisen op 4 punten. Met zijn gradenvoet kunt u deze laser makkelijk opstellen. Verschillende waarschuwingssignalen zijn ingesteld bij grote verschuivingen.
meer >>

Spectra Precision HR220 Laserontvanger NIEUW

De HR220 is een uiterst nauwkeurig lichtgewicht laserontvanger die ontwikkeld is voor de kruislaser 5.2XL, de lijnlaser 1.3XL en de kruislijnlaser 1.5PL.
meer >>

Spectra Precision HL760 Digital Readout Receiver

Deze krachtige HL760 van Spectra Precision staat in radioverbinding met uw bouwlaser. Dankzij allerhande functies op het toestel wordt uw werk zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Met zijn behuizing in kunststof en de met rubber bewerkte hoeken maken van dit instrument een uiterst robuust en waterdichte ontvanger.
meer >>

Spectra Precision LR20 NIEUW

Een speciaal ontwikkeld machineontvanger met drie nauwkeurigheidsstanden en een groot ontvangstbereik die op alle denkbare plekken kan worden bevestigd.
meer >>

Trimble TS215 Totaal Station NIEUW

De Trimble TS215 totaal station is zeer krachtig en zal ongetwijfeld uw doeltreffendheid en uw nauwkeurigheid vergroten. Met de TS215 zal u keer op keer resultaten boeken van de beste kwaliteit.
meer >>

Trimble TS600 Totaal Station NIEUW

Het robuust Totaal Station van Trimble, de TS600, biedt heel wat voordelen aan. De vele ingebouwde functies zullen u doeltreffender, veiliger en sneller doen werken zonder aan kwaliteit in te boeten. Bovendien kunt u in slecht belichte omgevingen werken met de TS600 dankzij zijn krachtige lens.
meer >>

Trimble MX7 NIEUW

Met zijn zes camera's van 5 MP kunt u met de MX7 snel panoramafoto's maken die u achteraf kan verwerken met de bijgeleverde software. De MX7 kan op alle soorten voertuigen gemonteerd worden.
meer >>

Trimble UX5 HP Unmanned Aircraft System NIEUW

Het makkelijk te bedienen UX5 HP geeft haarscherpe foto's en 3D modellen dankzij zijn 36 MP camera. Dankzij de ingebouwde software kunt u makkelijk de data verwerken.
meer >>

QML800 QuickMark Layout System NIEUW

Maak het onmogelijke mogelijk met de QML800 van Spectra Precision. Dankzij de twee lasers kunt u razendsnel referentiepunten tekenen daar waar ze zich kruisen. Dit apparaat is geschikt voor iedereen.
meer >>

Trimble TS800 Totaal Station NIEUW

Het robuust Totaal Station van Trimble, de TS800, biedt heel wat voordelen aan. De vele ingebouwde functies zullen u doeltreffender, veiliger en sneller doen werken zonder aan kwaliteit in te boeten. Bovendien kunt u in slecht belichte omgevingen werken met de TS800 dankzij zijn krachtige lens
meer >>

Spectra Precision Focus 35 Totaal Station NIEUW

De FOCUS 35 is een totaal station volledig gemotoriseerd. De FOCUS 35 verhoogt de snelheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van uw werk. Met zijn ingebouwde technologie, is dit instrument uw beste vriend in moeilijke situaties.
meer >>

Trimble GeoExplorer 5 NIEUW

Met de zakcomputer van Trimble, de Geo 5T, en zijn bijhorende Trimble software, zult u een professionele kwaliteit opbouwen en zult u uw werkmethodes verbeteren. De Geo 5T is het instrument die u nodig heeft om uw werk te optimaliseren.
meer >>

Panasonic Toughpad FZ-E1 NIEUW

De FZ-E1 combineert het beste van een handheld smartphone en streepjescodelezer in één robuuste en veelzijdige 5 tablet. Deze Toughpad is uiterst robuust.
meer >>

Trimble Terraflex NIEUW

Met de Trimble TerraFlex software kunt u data in het veld inwinnen en in real time geospatiale informatie actualiseren. Met deze software hebt u geen GPS, camera, klembord en papieren kaarten meer nodig.
meer >>

Trimble Positions Mobile NIEUW

De Trimble Positions Mobile biedt u een gerationaliseerd en compleet werkprocedure aan, die de mogelijkheid geeft snel GNSS data te verzamelen.
meer >>

Trimble RPT600 Layout Station NIEUW

De RPT600 is het nieuwste instrument van Trimble, gemaakt voor normale uitzetwerken. Het toestel heeft alles wat u nodig heeft. U zult niet enkel sneller meten, maar ook makkelijker en nauwkeuriger. Kwaliteit en nauwkeurigheid staan tot uw beschikking.
meer >>

Trimble ZX5 multicopter

De ZX5 vormt een bijkomende oplossing in het Trimble UAS portfolio. Geschikt voor mapping en inspectiedoeleinden.
meer >>

Trimble R2 GNSS Ontvanger NIEUW

GNSS-ontvanger die je kan combineren met Trimble en third-party controllers en operating systems
meer >>

Spectra Precision DG813 rioollaser NIEUW

Compact, taai en intelligent – Perfectie in een pijp
meer >>

Spectra Precision DG613 rioollaser NIEUW

compact en krachtig
meer >>

Trimble SX10 Scanning Total Station NIEUW

De SX10 combineert een nauwkeurige Total Station en 3D-laserscanner in een instrument.
meer >>