Spectra Precision UL633 Universele laser

Home / Producten / Constructie - Precies meten voor het bouwbedrijf / Bouwlasers

Productbeschrijving

De meest veelzijdige bouwlaser ooit
De eerste bouwlaser die de totale controle van alle drie de assen (X/Y/Z) mogelijk maakt.

De nieuwste laser van Spectra Precision model UL 633 is een echte revelatie voor de allround aannemer, maar ook voor de aannemers wegeniswerken (voor o.m. aanleg rioleringen), voor de interieuraannemer en voor de aannemer aanleg sportvelden.

De UL633 heeft een bijzondere grote reikwijdte van 400 meter en lijnt zich automatisch uit op de ontvanger zowel horizontaal als verticaal. Een grote nauwkeurigheid van 1,5 mm per 30 meter waarborgt een optimaal resultaat.

De laser berekent automatisch de hellingen in de Y en de X as, hetzij individueel met 1 ontvanger,maar met 2 ontvangers kan het ook tegelijkertijd.

Een voorbeeld:
Op een sportveld moet men bvb in één as op het eindpunt 5 cm hoger uitkomen en in de andere as 3 cm lager. Men laat de laser eerst en vooral uitlijnen op de hoofdas. Men plaatst de ontvangers met radiocommunicatie op de bakens op nul. De laser nivelleert automatisch op de 2 ontvangers tegelijkertijd. Nadien verhoogt men de ene ontvanger 5cm ,de andere plaatst men 3cm lager. Men vraagt de laser de hellingspercentages te berekenen op de 2 assen. In een fractie heeft de laser zich uitgelijnd op de gewenste hoogte en tevens de hellingspercentages uitgerekend. Eenvoudiger kan niet.

De laser kan ook aangewend worden als interieurlaser voor het nivelleren van wanden en valse plafonds. Dankzij de grote zichtbaarheid van de laserstraal en de selecteerbare rotatiesnelheden is de nivelleerlijn in alle lichtomstandigheden zichtbaar.

De UL633 kan ook ingezet worden als rioollaser. De uitklapbare steunvoeten laten een stabiele verticale opstelling toe. Met behulp van de Spotfinder SF 601, een lichtgevende display met doelschijf kan u ook de helling in de Z-as automatisch laten bereken en beschikt u over een volautomatisch uitlijningsysteem.

In omgevingen met grote glaspartijen (zoals vb. serres, veranda’s) maakt de UL633 gebruik van de elektronische afsluiting van één of meerdere laservensters om foutieve metingen door gefragmenteerd licht te vermijden.

Ook het design mag gezien worden . Het instrument weegt slechts 3,1 kg. U neemt het heel comfortabel mee op de werf. Standaard is de laser voorzien van een gebruiksvriendelijke afstandsbediening RC 603. De standby- functie spaart de batterijen bvb. tijdens de middagpauze.

Een nieuw instrument geniet een waarborg van 5 jaar op onderdelen en uurloon.

U wenst een demonstratie ? Dat kan. Contacteer ons via

info@coudere.be

.