Trimble Floodlight Technology

Home / Producten / GIS Mapping - Geografisch in kaart brengen / Geïntegreerde GPS handhelds

Productbeschrijving

Satellietschaduw is het grootste probleem voor GIS teams die een hoge nauwkeurigheid nodig hebben in moeilijke GNSS omstandigheden. De Trimble® Floodlight™ satellietschaduwverminderingstechnologie is de oplossing. Het verbetert aanzienlijk de nauwkeurigheid en positiebeschikbaarheid in stedelijk gebied en onder bomen.

Hoe werkt het?

  1. Door GPS en GLONASS ontvangst te combineren wordt de beschikbaarheid van satellieten tot 60% vermeerderd ten opzichte van GPS alleen.
  2. Geavanceerde satelliet tracking algoritmes versnellen de ontvangst van satellietsignalen en stabiliseren de ontvangst van verzwakte signalen. Een stabielere ontvangst betekent eeb betere positieberekening en minder positiesprongen.
  3. Floodlight technologie gebruikt een hoogte gebaseerde randvoorwaarde tijdens de positieberekening om de impact van verzwakte of afgeschermde signalen te reduceren. Deze techniek beperkt de impact van zwakke signalen, maakt 3D positionering mogelijk met minder satellieten en verbetert de horizontale- en verticale nauwkeurigheid.

Floodlight technologie kan gebruikt worden in real time of bij nabewerking. Er is geen enkele bijkomende bewerking nodig, noch op het bureau noch op het terrein.

Volgende video verduidelijkt de voordelen: GeoExplorer 6000 Series - Video: Floodlight Technology